Informatie over meubelverhuur en gemeubileerd huren

Hoe richt ik mijn huis landelijk in?


De landelijke interieurstijl is één van de populairste interieurstijlen van Nederland. Waarom? Omdat de kenmerken van een landelijk interieur perfect aansluiten bij onze ‘wensen’. Wij Nederlanders houden namelijk enorm van gezelligheid en het huiselijke gevoel. Iets wat een landelijk interieur perfect representeert. Door het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren hebben we het idee dat

De landelijke interieurstijl is één van de populairste interieurstijlen van Nederland. Waarom? Omdat de kenmerken van een landelijk interieur perfect aansluiten bij onze ‘wensen’. Wij Nederlanders houden namelijk enorm van gezelligheid en het huiselijke gevoel. Iets wat een landelijk interieur perfect representeert. Door het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren hebben we het idee dat we ons in een vertrouwde omgeving bevinden. Wil jij ook graag een landelijke interieurstijl in jouw woning? Dan is dit artikel perfect voor jou!

De woonkamer

Om een landelijke woonkamer te realiseren zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Te beginnen bij het bankstel. Hierbij moet je rekening houden met de volgende punten:

  • Kies voor leer
  • Ga voor een natuurlijke kleur als donkergroen of bruin

Verder wordt er altijd veel van hout gebruik gemaakt bij een landelijk interieur. Denk bijvoorbeeld aan een houten salontafel, houten tv meubel en een klassieke houten kast om spullen in op te bergen. Vul het verder aan met diverse woonaccessoires en planten en de inrichting van je woonkamer is compleet.

De keuken

Voor de keuken is het belangrijk dat de trend van natuurlijke elementen wordt voortgezet. Denk aan houten keukenkastjes in ene natuurlijke kleur. Qua aanrecht wordt een variant van een aardetint het meeste gekozen, maar het hangt vooral af van je persoonlijke voorkeur. Combineer dit met een robuust fornuis en je hebt de perfecte landelijke keuken. 

De eetkamer

Als laatste komt de eetkamer. Ook hier geldt weer hetzelfde: laat natuurlijke kleuren en elementen terugkomen. Om te beginnen met de eettafel. Kies bijvoorbeeld voor een klassieke houten eetkamertafel in een licht- of donkerbruine kleur. Probeer de eetkamerstoelen in dezelfde stijl als het bankstel te krijgen. Leren eetkamerstoelen sluiten namelijk perfect aan bij een houten eettafel. Plaats hier en daar nog wat landelijke woonaccessoires en ook je eetkamer is in een gezellige, landelijke sfeer ingericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *