Informatie over meubelverhuur en gemeubileerd huren

Inbraak voorkomen


Sleutel

Hoe voorkom je een inbraak in je woning? Een inbraak in je woning voorkomen is doorgaans minder makkelijk, dan dat het lijkt. In het verleden was het vaak voldoende om goede sloten op ramen en deuren te laten installeren. Tegenwoordig zijn goede sloten alleen niet voldoende! Wanneer inbrekers eenmaal binnen je woning zijn, bieden de

Hoe voorkom je een inbraak in je woning?

Een inbraak in je woning voorkomen is doorgaans minder makkelijk, dan dat het lijkt. In het verleden was het vaak voldoende om goede sloten op ramen en deuren te laten installeren. Tegenwoordig zijn goede sloten alleen niet voldoende! Wanneer inbrekers eenmaal binnen je woning zijn, bieden de sloten immers geen weerstand meer. Op zo’n moment kan het fijn zijn om een alarmsysteem te hebben. Het alarmsignaal vergroot de kans dat inbrekers worden opgemerkt door je buren. Dit weten de inbrekers zelf ook, waardoor ze je woning zo snel mogelijk zullen willen verlaten! In dit artikel vertelt een slotenmaker je meer over het voorkomen van een inbraak.

Een risicoanalyse van je woning laten maken

Om je woning zo goed mogelijk tegen inbrekers te kunnen beschermen, is het belangrijk om te weten wat de grootste beveiligingsrisico’s zijn. Het maken van een risicoanalyse kan je hierbij helpen. Met een risicoanalyse worden de belangrijkste beveiligingsrisico’s in beeld gebracht door slotenmakers. Denk bijvoorbeeld aan verouderde sloten, een raam die eenvoudig open te breken is via een plat dak, enzovoorts. Laat het maken van een risicoanalyse altijd aan een slotenmaker over. Zo weet je zeker dat alle risico’s in de analyse worden meegenomen.

Goede sloten en een alarmsysteem plaatsen

Wanneer de risico’s in beeld gebracht zijn, kun je beginnen met het plaatsen van sloten en een alarmsysteem. Ramen worden vaak van bijzetsloten voorzien en woningdeuren van cilindersloten met twee of drie contactpunten. Ook een penslot laten plaatsen in Tilburg, Breda of Dordrecht kan interessant zijn. Een penslot is een ideaal type slot voor op de deur van een schutting of een tuinhuisje. Wanneer een inbreker immers eenmaal in je tuin is, heeft deze alle tijd om zijn slag te slaan zonder opgemerkt te worden door voorbijgangers.

 

Installeer tot slot een alarmsysteem in huis, om verdere risico’s af te dekken. Je kunt zo’n alarmsysteem naar eigen inzicht samenstellen. Combineer bijvoorbeeld magneetcontacten met een bewegingssensor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *