Informatie over meubelverhuur en gemeubileerd huren

Ingebroken in je woning


Vingerafdruk

Wat kan je doen als er is ingebroken in je woning? Veel mensen hopen dat het hen nooit zal overkomen, een inbraak in huis. Bij een inbraak worden er vaak kostbare en dierbare voorwerpen onteigend. Denk bijvoorbeeld aan mooie sieraden van je familie, uitgebreide verzamelingen en soortgelijke voorwerpen. Dat is echter niet de enige reden

Wat kan je doen als er is ingebroken in je woning?

Veel mensen hopen dat het hen nooit zal overkomen, een inbraak in huis. Bij een inbraak worden er vaak kostbare en dierbare voorwerpen onteigend. Denk bijvoorbeeld aan mooie sieraden van je familie, uitgebreide verzamelingen en soortgelijke voorwerpen. Dat is echter niet de enige reden wat een inbraak tot een nachtmerrie maakt voor velen. Denk ook aan het geweld wat inbrekers vandaag de dag gebruiken om bij je woning binnen te kunnen dringen. Ook wordt geweld gebruikt om je ervan te weerhouden, de hulp van anderen in te schakelen tijdens een inbraak. Mocht je onverhoopt toch met een inbraak in huis te maken krijgen, dan is het belangrijk om te weten hoe je moet handelen. Een slotenmaker vertelt je er in dit artikel meer over.

Maak voldoende foto’s en doe aangifte

Bij een inbraak ontstaat in veel gevallen inbraakschade. Je kunt denken aan schade aan sloten, schade aan ruiten, enzovoorts. Dergelijke inbraakschade hoef je niet zelf te herstellen. De kosten voor het herstel van deze schade worden vaak namelijk door je verzekeraar vergoed. Om de kosten te kunnen declareren is het belangrijk om voldoende foto’s van de ontstane schade te maken. Doe daarbij altijd zo snel mogelijk aangifte bij de politie. De combinatie van de foto’s en het aangifteformulier maakt het makkelijker om kosten te declareren.

Schakel een slotenmaker in voor hulp

Wanneer je voldoende foto’s gemaakt hebt, kun je een slotenmaker inschakelen voor hulp. Een slotenmaker kan bijvoorbeeld sloten vervangen in Dordrecht, Tilburg, Breda en soortgelijke grote steden. Veel van de slotenmakers in steden bieden een spoeddienst aan. Deze spoedslotenmaker is 24/7 te bereiken voor hulp na een inbraak in huis. Zo kun je aan het eind van de avond met een gerust hart gaan slapen. De kans dat inbrekers je woning opnieuw binnen weten te komen is met nieuwe sloten minimaal.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *